Workshops en cursussen


        Online cursussen

Ga je graag zelf aan de slag? Dan zijn de ONLINE cursussen iets voor jou!

Er zijn cursussen over allerlei onderwerpen zoals het maken van producten voor lichaamsverzorging, het maken van natuurlijke poetsproducten, het samenstellen van een  natuurlijke huisapotheek en kokkerellen met eetbare wilde kruiden.

Deze cursussen volg je op je eigen tempo en wanneer het jou past. Elke cursus is een combinatie van tekst en filmpjes. Elk hoofdstuk heeft ook een pdf-file die je kunt downloaden en printen zodat je alles ook op papier hebt! En als je even vast zit, als je vragen hebt of als er iets niet helemaal duidelijk is, dan is er altijd e-mail ondersteuning.  Stuur me gerust een mailtje en ik help je graag vooruit!

Je vindt de verschillende cursussen in de Alchemilla webshop.

TIP In de webshop vind je ook een gratis minicursus (bovenaan in het hoofdmenu) zodat je al eens kunt zien hoe alles in zijn werk gaat!


Voordrachten en workshops


Op zoek naar een interessante voordracht voor een event in jouw organisatie of een workshop met vrienden en vriendinnen?  Alchemilla biedt twee formats aan:

  • voordrachten met proeverij
  • workshops

Deze voordrachten en workshops kunnen op locatie doorgaan of in kleine groepjes (max 5 personen) in de praktijk van Alchemilla.

 

Workshops

Workshops rond natuurlijke cosmetica en wilde kruiden in de keuke

Natuurlijke lichaamsverzorging: maak verzorgingsproducten voor jezelf

In deze reeks van 3 workshops komt het receptenboekje "Lichaamsverzorging voor het hele gezin" tot leven.  De essentiële basisbereidingen worden aangeleerd en enkele recepten worden onder begeleiding gemaakt.  Jouw eigen zelfgemaakte producten mag je natuurlijk meenemen naar huis.


Maak zelf je natuurlijke schoonmaakproducten

We gaan aan de slag met mijn nieuwste receptenboekje  "Natuurlijke schoonmaakproducten voor het hele huis".  Je leert hoe verbazend gemakkelijk het is om je eigen schoonmaakproducten te maken met 100% natuurlijke ingrediënten.


Wilde kruiden in de keuken

Een workshop voor wie in de keuken aan de slag wil met onkruid.  Heel veel wilde kruiden (onkruid in de volksmond) zijn lekker, voedzaam en gezond. Tijdens deze workshop maak je kennis met bekende en onbekende, in het wild (en in de tuin) te vinden (on)kruiden die een heel lekkere aanvulling kunnen zijn op onze dagdagelijkse keuken.  Ze worden verwerkt in soepen, stamppot, drankjes, salades , eierbereidingen, aperitiefhapjes en zelfs taartversiering.

Deze workshop is seizoensafhankelijk omdat er met vers geoogst (on)kruid uit eigen tuin gewerkt wordt.


Culinaire en medicinale maceraten

Een superleuke, heel bruikbare en lekkere manier om kruiden te verwerken is het maken van een maceraat.  Macereren is het weken van kruiden in alcohol, olie, azijn of water. Maceraten kunnen zowel in de huisapotheek als in de keuken gebruikt worden.  Tijdens deze workshop leer je hoe kruidenolie, kruidenazijn en kruidenwijn gemaakt worden en hoe je ze kan gebruiken, zowel culinair als medicinaal. En uiteraard is niet alleen kijken belangrijk, maar ook ruiken en proeven. 


 

Voordrachten met proeverij

De (kruiden)thee is klaar!

Een avond om de zintuigen te prikkelen.  We gaan ruiken, kijken en vooral proeven.  Tijdens deze voordracht/proeverij worden heel wat lekkere, gezonde en geneeskrachtige kruidenthees besproken.


Gezond en fit het voorjaar in

Lente schoonmaak voor je lichaam! Tijdens deze lezing worden natuurlijke reinigingskuren besproken die ideaal zijn om de koude donkere winter van je af te schudden.  We bespreken wilde kruiden, kruidenthees, tincturen, citroen- en azijnkuren, comboucha, molkosan, enz.  Uiteraard gaan we ook proeven van de bekende en onbekende middeltjes.


Hoe tem je het stress monster? (natuurlijk omgaan met stress)

"Stress verminderen", "leren ontspannen", ... wie kreeg dat advies nog niet te horen.  Maar waar zit die "stress uit" knop? 

Na wat theorie over hoe stress werkt en wat het doet met jouw lichaam, bespreken we en proeven we kruiden, tincturen en thees die bruikbaar zijn bij het temmen van het stress monster.


Aromatherapie: helende geuren

Hecht je belang aan gezond leven op basis van natuurproducten? Wil je graag meer weten over heilzame werking van etherische olie? Dan is deze infoavond aromatherapie iets voor jou.


Voordrachten met proeverij


Contacteer mij


Wil je één van deze workshops organiseren of zoek je een op maat gemaakte workshop rond een verwant onderwerp?  Neem gerust contact op.

 
 
 
Ik ben geen robot
Ik ben wel een robot
Ik weet het niet