Workshops
Alchemilla logo

Praktijk voor

natuurgeneeskunde en gezondheidsbegeleiding


Voordrachten en workshops


Op zoek naar een interessante voordracht voor een event in jouw organisatie of een workshop met vrienden en vriendinnen?  Alchemilla biedt twee formats aan:

  • voordrachten met proeverij
  • wokshops

Deze voordrachten en workshops kunnen op locatie doorgaan of in kleine groepjes (max 5 personen) in de praktijk van Alchemilla.

 

Voordrachten met proeverij

Voordrachten met proeverij

Gezond en fit het voorjaar in

Lente schoonmaak voor je lichaam! Tijdens deze lezing worden natuurloijke reinigingskuren besproken die ideaal zijn om de koude donkere winter van je af te schudden.  We bespreken wilde kruiden, kruidenthees, tincturen, citroen- en azijnkuren, comboucha, molkosan, enz.  Uiteraard gaan we ook proeven van de bekende en onbekende middeltjes.


Hoe tem je het stress monster? (natuurlijk omgaan met stress)

"Stress verminderen", "leren ontspannen", ... wie kreeg dat advies nog niet te horen.  Maar waar zit die "stress uit" knop? 

Na wat theorie over hoe stress werkt en wat het doet met jouw lichaam, bespreken we en proeven we kruiden, tincturen en thees die bruikbaar zijn bij het temmen van het stress monster.


Koken met zoet, zonder geraffineerde suiker

Zoet: een vat vol tegenstrijdigheden.  Het mag wel, het mag niet, ... maar wat precies mag dan wel of juist niet en waarom?

Tijdens deze lezing leer je verschillende suikers kennen en hoe ons lichaam er mee omgaat.  We bespreken recepten met ecologische en natuurlijke alternatieven voor geraffineerde suikers en we gaan die uitgebreid proeven en evalueren.


Aromatherapie: helende geuren

Hecht je belang aan gezond leven op basis van natuurproducten? Wil je graag meer weten over heilzame werking van etherische olie? Dan is deze infoavond aromatherapie iets voor jou.


De (kruiden)thee is klaar!

Een avond om de zintuigen te prikkelen.  We gaan ruiken, kijken en vooral proeven.  Tijdens deze voordracht/proeverij worden heel wat lekkere, gezonde en geneeskrachtige kruidenthees besproken.


 

Workshops

Natuurlijke lichaamsverzorging: maak verzorginsproducten voor jezelf

In deze reeks van 3 workshops komt het receptenboekje "Lichaamsverzorging voor het hele gezing" tot leven.  De essentiële basisbereidingen worden aangeleerd en enkele recepten worden onder begeleiding gemaakt.  Jouw eigen zelfgemaakte producten mag je natuurlijk meenemen naar huis.


Wilde kruiden in de keuken

Een workshop voor wie in de keuken aan de slag wil met onkruid.  Heel veel wilde kruiden (onkruid in de volksmond) zijn lekker, voedzaam en gezond. Tijdens deze workshop maak je kennis met bekende en onbekende, in het wild (en in de tuin) te vinden (on)kruiden die een heel lekkere aanvulling kunnen zijn op onze dagdagelijkse keuken.  Ze worden verwerkt in soepen, stamppot, drankjes, salades , eierbereidingen, aperitiefhapjes en zelfs taartversiering.

Deze workshop is seizoensafhankelijk omdat er met vers geoogst (on)kruid uit eigen tuin gewerkt wordt.


Culinaire en medicinale maceraten

Een superleuke, heel bruikbare en lekkere manier om kruiden te verwerken is het maken van een maceraat.  Macereren is het weken van kruiden in alcohol, olie, azijn of water. Maceraten kunnen zowel in de huisapotheek als in de keuken gebruikt worden.  Tijdens deze workshop leer je hoe kruidenolie, kruidenazijn en kruidenwijn gemaakt wordt en hoe je ze kan gebruiken, zowel culinair als medicinaal. En uiteraard is niet alleen kijken belangrijk, maar ook ruikten en proeven. 


Workshops rond natuurlijke cosmetica en wilde kruiden in de keuke


Contacteer ons


Wil je één van deze workshops organiseren of zoek je een op maat gemaakte workshop rond een verwant onderwerp?  Neem gerust contact op.

 
 
 

Krekelstraat 119

9800 Deinze

Enkel op asfpraak: 0472 323 626

Alchemilla logo

© Copyright. All Rights Reserved.

Alchemilla helpt je om het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam en geest op natuurlijke wijze te stimuleren.